Nyomoznak a volt kerületi rendőrkapitány autójának balesete ügyében

InfoRádió / MTI
2007. november 27. 15:54
Nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány szolgálati autója ügyében.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: ismeretlen tettes ellen, hatóság félrevezetése miatt indítottak nyomozást. Morvai Attila részleteket a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem közölt.

Kiss Ernő XIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízatását pénteken vonta vissza Bencze József országos rendőrfőkapitány indokolás nélkül, miután hajnalban a BRFK központi ügyeletére lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a XIII. kerületi Petneházy utcában egy személygépkocsi három parkoló járműnek ütközött.

Megállapították, hogy a vezető nélkül, lezárt állapotban talált kárt okozó autó Kiss Ernő szolgálati gépjárműve. Az azonban nem derült ki, hogy a kocsit a kérdéses időpontban ki vezette.

A Magyar Nemzet online oldalára pénteken délután felkerült Kiss Ernő dandártábornok vallomása, aki azt mondta: autóját II. kerületi lakása elől lopták el, amíg ő a XIII. kerületben töltötte az estét.