Nem kérnek a lakók a Fővárosi Cigány Önkormányzatból

InfoRádió / MTI
2007. november 27. 15:05
Nem kapott irodát a Fővárosi Cigány Önkormányzat, miután az ennek helyszínéül tervezett VIII. kerületi társasház lakóközössége nem járult hozzá az ott lévő egykori tüdőgondozó helyiségének irodává minősítéséhez. A Főpolgármesteri Hivatal az ügyben a közigazgatási hivatalhoz fordult.

Utcára kerülhet a Fővárosi Cigány Önkormányzat, miután a testület nem kapott irodát. A helyiségnek a tervek szerint helyt adó társasház lakóközösség ugyanis nem járult hozzá a változtatáshoz.

A társasház közgyűlése a jegyzőkönyv szerint a tiltást azzal indokolta, hogy a cigány önkormányzat számára kialakítani tervezett iroda "a lakóközösség nyugalmát, öregek, gyerekek szociális, biztonsági érzését negatív irányba befolyásolhatja".

A társasház döntését a kerületi önkormányzat tudomásul vette. A Főpolgármesteri Hivatal azonban úgy véli, ha ez a helyiség korábban az egészségügyi feladatokat el tudta látni, akkor a kisebbségek irodájának is alkalmas.

Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke megalázónak minősítette a helyzetet, mint mondta jelenleg az utcáról dolgoznak.