Immár Veres János felügyeli a kormányzati negyed projektet

Infostart
2007. november 27. 14:27
A kancelláriaminiszter helyett a pénzügyminiszter irányítja keddtől a kormányzati negyed beruházását egy most közzétett kormányhatározat szerint. Láng Balázs, a beruházás kommunikációs vezetője szerint a váltást a projekt jelentős költségvetési kihatása indokolja.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter helyett keddtől a pénzügyminiszter felügyelete alá tartozik a kormányzati negyed projekt - mondta az InfoRádiónak a beruházás kommunikációs vezetője.

Láng Balázs kiemelte: a pénzügyi tárca a projekt előkészítő szakaszában is intenzíven részt vett a munkában.

A váltás oka, hogy a beruházásnak jelentős költségvetési kihatása van, a kormányzati negyed egy komplex pénzügyi beruházás - közölte a kommunikációs vezető. Láng Balázs hozzátette: a váltás összhangban van az állami vagyon egységes kezelésével is.

A kormányzati negyed a Nyugati pályaudvar mögött épül fel a tervek szerint 2009-re. 142,5 milliárdban maximalizálták azt a keretet, amelyből fel kell építeni a kormányzati épületegyüttest, továbbá 25 éven keresztül kell működtetni és karbantartani.

A nyolc alkalmasnak minősített jelentkezőből hat adott be ajánlatot a kormányzati negyed felépítésére és 25 éves működtetésére. A cégekkel szeptemberben kezdte meg a tárgyalást az ajánlatkérő Kincstári Vagyoni Igazgatóság, és várhatóan decemberre derül ki, hogy saját finanszírozásban melyik építheti meg és üzemeltetheti 25 éven át a mintegy 180 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttest.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást