eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyorsítaná az örökbefogadást az MSZP

Az örökbefogadási eljárás gyorsítását kezdeményezi az MSZP - közölte Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő. A politikus úgy vélte: a jelenlegi gyakorlat megváltoztatásához a polgári törvénykönyv módosítására lenne szükség.

Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerint gyakran akár egy évig is eltarthat, amíg a bíróság ki tudja adni gyermek örökbe-fogadhatóságáról szóló nyilatkozatot.

A kormánypárti politikus az InfoRádióban közölte: ezért az MSZP kezdeményezte, hogy gyorsított eljárásra is legyen lehetőség ezekben az esetekben.

Török Zsolt szólt arról is, hogy a témával összefüggésben a múlt héten kerekasztal-beszélgetést tartottak a parlamenti pártok, a szakminisztérium valamint az érintett civil szervezetek képviselőivel.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×