Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs megállapodás a kormány és a közúti dolgozók között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem született megállapodás a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára között a hétfői egyeztető tárgyaláson, miután az érdekképviselet nem fogadta el a kormány nevében tárgyaló szakminiszter javaslatát. Korábban a Volán társaságoknál kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett keddre a Közúti Közlekedési Szakszervezet.

A Munkaügyi Minisztérium közölte: Csizmár Gábor tárcavezető a hétfői tárgyaláson ismertette az érdekképviselettel a kormánynak a korábbi követelések értelmében kidolgozott javaslatát.

Eszerint a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényt úgy módosítaná a kabinet, hogy 2008. január 1-jétől a közúti közlekedési ágazatban dolgozók a busz típusától függetlenül, valamennyi menetrendszerinti járaton nyugdíj korkedvezmény-jogosultságot kaphassanak.

A közlemény szerint a kormány ajánlata tartalmazta azt is, hogy a felek közösen megkezdik egy, a menetrend szerinti személyszállításban dolgozók korkedvezményes nyugdíjba vonulásával összefüggő új, európai normáknak megfelelő rendszer kidolgozását.

A szakszervezet egyelőre nem indokolta, hogy miért nem írta alá a javaslatot. A minisztérium jelezte: továbbra is kész a tárgyalásokra a Közúti Közlekedési Szakszervezettel.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa