Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A WC-t keresi? Menjen az aluljáróba!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nagy fővárosi közműcégek központi ügyfélszolgálati termeiben még mindig alig van mellékhelyiség. A kép alig változott a két évvel ezelőttihez képest, amikor az InfoRádió egy körképet készített a helyzetről. Jobbik esetben a biztonsági őr útbaigazítja az ügyfeleket a termen kívül eső WC-hez, rosszabbik esetben a közeli metróaluljárót ajánlják a szorult helyzetben levő fogyasztóknak.

Alig változott a kép az InfoRádió két évvel ezelőtti körképéhez képest: a nagy fővárosi közműcégek központi ügyfélszolgálati termeiben még mindig alig tartozik mellékhelyiség.

Legkínosabb helyzetbe az az ügyfél kerülhet, akit a Fővárosi Vízművek Váci úti központi ügyfélszolgálatára vet a sors. Az újnak számító, tiszta, jól felszerelt váróhelyiségben nincs WC, a mellékhelyiség után érdeklődő fogyasztót az ott dolgozók nemes egyszerűséggel elirányítják a közeli metrómegállójának aluljárójába, ahol van fizetős mellékhelyiség.

Az InfoRádió megkérdezte a Vízművek sajtószóvivőjét az ügyben. Lévai Zsuzsa elmondta, hogy tudnak a problémáról és megpróbálnak rajta segíteni. Lévai Zsuzsa hozzátette azonban, hogy a bankok ügyféltermeiben sem szokott mellékhelyiség lenni.

A Váci út másik oldalán, a Vízművekkel szemben található az Elektromos Művek központi ügyfélszolgálata. A főkapun belépve jobbra található a szűk váróhelyiség, innen egy üvegajtón léphet be az ügyfélfogadó terembe az, akinek kiírja a sorszámát a kijelző. WC nincs.

Az ELMŰ-nél már van

Boross Norbert, az ELMŰ Rt. szóvivője elmondta, hogy az épületben van mellékhelyiség, de a főkapun belépve nem jobbra, az ügyfélszolgálat felé kell fordulni, hanem balra a pénzautomata felé, ott található a WC, amit mindenki szabadon használhat.

Ez haladás a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor egy kismama arról számolt be: hosszasan kellett győzködni a biztonsági őrt, hogy engedje be a személyzeti WC-be.

A Csatornázási Művek Asztalos Sándor utcai központjában sincs illemhely az ügyfélfogadóban. Érdeklődésre a biztonsági őr kinyitja az irodaházba vezető üvegajtó kulcsra zárt ajtaját, és bekísér a folyosó végi WC-ig.

A legkönnyebben elérhető mellékhelyiség a Fővárosi Gázművek Fiumei úti központi ügyfélszolgálatán található. Az ügyfélfogadó melletti folyosón van, szabadon megközelíthető, a biztonsági őr is udvariasan igazít útba. A férfi WC ehhez képest elég lerobbant, WC-papír nincs, sőt az egyik kisebb helyiség ajtaja le van zárva. De legalább van.