eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla

"A migrációval kapcsolatban mindig felmerül a biztonság kérdése"

A migrációval kapcsolatban mindig felmerül a fogadó országban a biztonság kérdése, különösen a terrorizmusra, de a bűnözésre való tekintettel is - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Fóti Klára, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutató Intézetének főmunkatársa azzal kapcsolatban, hogy a Rómában letartóztatott bűnelkövetők 75 százaléka román állampolgár. Az elmúlt hetekben az olasz és az uniós közvéleményt is sokkolta, hogy a román munkások milyen, és mennyi bűncselekményt követtek el.

A bűnözésnek jelentős mértékben az az oka, hogy a bevándorlók beilleszkedési nehézségekkel küzdenek, így sokan kétségbeesésükben követnek el bűncselekményeket - vélekedett Fóti Klára.

Ez nagy felháborodást vált ki a közvéleményben, és politikai következményei is vannak. Róma például tele van a szélsőjobboldali pártok sokkoló plakátjaival, amelyeken a bevándorlók kitoloncolását követelik.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×