eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Visszavonták Kiss Ernő dandártábornok vezetői megbízatását

Visszavonta Kiss Ernő XIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízatását Bencze József országos rendőrfőkapitány - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken este. A tájékoztatás szerint Kiss Ernő megbízatását Tóth Gábor, a budapesti rendőrfőkapitány javaslatára november 23-i hatállyal, indokolás nélkül vonta vissza az országos rendőrfőkapitány.

A rendőrkapitány autója három autónak is nekiütközött péntek reggel. Az üggyel kapcsolatban a Tóth Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Kiss Ernő vallomásában azt mondta: autóját II. kerületi lakása elől lopták el, amíg ő a XIII. kerületben töltötte az estét. Csak pénteken reggel vette észre, hogy a gépkocsija eltűnt. Õ csak a Rendőrségi Igazgatási Központban értesült arról, hogy megkerült az autó és hogy több autót is összetörtek vele.

Vallomásában a tábornok azt mondta, nem kizárt, hogy ez az akció is része a mostanában ellene folyó lejáratási kampánynak. A dandártábornok szerint akár a rendőrségen belül, akár a szervezett bűnözők között is lehetnek olyanok, akiknek érdeke az ő tönkretétele.

Mint mondta, a szervezett bűnözői körök "gátlástalanok és mindenre képesek", és azt sem tartja kizártnak, hogy "olyan személlyel hajtatták végre a bűncselekményt, aki hozzám hasonlatos, illetve egyfajta alteregó", csak azért, hogy az esetleges szemtanúk rá illő személyleírást adjanak.

A dandártábornok kérte, hogy adjanak neki egy példányt a jegyzőkönyvből, mert szándékában áll a teljes jegyzőkönyvet nyilvánosságra hozni, ugyanis "egyedül ebben látom védelmemnek a garanciáját".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×