Karácsonyi roham: idén is hódít az elektromos fogkefe, sikeres a GPS

Infostart
2007. november 23. 10:42
Az elektronikai cikkek lesznek az idén is a legnépszerűbb karácsnyi ajándékok - derül ki egy hazai piackutatásból. Várhatóan az mp4-lejátszókból és az autós navigációs rendszerekből fogyhat a legtöbb.

A tavalyi karácsonyi időszakban - novemberben és decemberben - leginkább az mp4-lejátszók, az elektromos fogkefék és a különböző szájhigiéniai termékek, a férfi és női szőrtelenítő eszközök, illetve a kenyérpirítók voltak a legnépszerűbbek - mondta az InfoRádiónak a Gfk Hungária Piackutató területvezetője.

Az LCD-tévét is sokan vásároltak az év utolsó két hónapjában, ezek azonban egész évben kelendőek voltak - közölte Sztupárt Andrea.

A nagyobb értékű termékek megvásárlásához általában hitelt is igénybe vesznek a fogyasztók, akiknek döntéseit erősen befolyásolják a különböző áruházláncok akciói - tette hozzá a területvezető.

Sztupárt Andrea elmondta: az idei karácsonyi szezonban minden bizonnyal ismét az elektronikai termékek lesznek a slágercikkek, a tavalyi sikertermékek mellett népszerűek lesznek az autós navigációs rendszerek is, mivel ezek ára jelentősen csökkent az év folyamán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást