Fidesz: Nincs fény az alagút végén

Infostart
2007. november 23. 13:45
A legnagyobb ellenzéki párt szerint jövőre növekszik a gazdasági és szociális válság Magyarországon. Az ellenzéki párt parlamenti frakciójának vezetője lapértesülésekre hivatkozva azt mondta: a kormány kiigazított konvergenciaprogramja növekvő adóteherrel számol 2008-ban.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: Magyarországon világviszonylatban már most is az egyik legmagasabb az adóterhelés.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a kormány - korábbi adócsökkentési ígéretei ellenére - semmit nem tesz a nehézségek mérséklésére, és "nem látszik a fény az alagút végén".

A Fidesz frakcióvezetője szerint 2002-ben Magyarország még a térség éllovasa volt, öt és félév szocialista-szabad demokrata kormányzás után sereghajtó, nemcsak a térségben, hanem szinte egész Európában.

Navracsics Tibor a negatív tendenciát alátámasztó mutatók között az államháztartási hiányt, a költségvetési deficitet, az inflációt, a munkanélküliséget és a csekély gazdasági növekedést említette.

A politikus kérdésre válaszolva közölte: a magyar megszorítások rossz szerkezetűek, mert nem teremtik meg a tartós gazdasági növekedés feltételeit, és óriási szociális tehertétellel járnak.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást