Hadműveletet indít a kormány

Infostart
2007. november 22. 15:02
Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság összehangolt ellenőrzést végez a karácsonyi és szilveszteri ünnepekig hátralévő hat hétben. Budai Bernadett kormányszóvivő bejelentette: hét szervezet több, mint ötezer szakembere vesz részt az akcióban.

Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság végez összehangolt ellenőrzést a fogyasztók biztonsága érdekében, az év végi ünnepekhez kapcsolódóan - jelentette be a kormányszóvivő.

Budai Bernadett elmondta: 2008 első hetéig az ötezer szakember több mint 40 ezer ellenőrzést végez országszerte a piacokon, vendéglátóhelyeken.

A kormányszóvivői tájékoztatón az adóhatóság elnöke elmondta: hétezer ellenőrzést végeznek. Szikora János hozzátette: egyebek mellett a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, az áru eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az akció részeként az ÁNTSZ munkatársai egyebek mellett a vendéglátóipari és közétkeztetési egységeket, az élelmiszer-biztonsági hivatal ellenőrei az év végi ünnepekhez kapcsolódó árukat vizsgálják, a fogyasztóvédelmi szakemberek pedig a nem biztonságos termékek kiszűrésére fordítanak kiemelt figyelmet.
A hathetes ellenőrzéssorozatban a állategészségügyi hatóság, a munkaügyi főfelügyelőség, valamint a vám- és pénzügyőrség munkatársai is részt vesznek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást