Ahol a köztisztviselők nem gyújtanak rá

Infostart
2007. november 22. 19:28
Hódmezővásárhely önkormányzata kampányt indított a dohányzás ellen, a testület ingyenes leszoktató programot biztosít az önkormányzati dolgozók számára. Ezen kívül az önkormányzati munkahelyekről kitiltották a dohányzást, a dolgozók önként vállalták a szankcionálást. A város polgármestere elmondta: idővel szeretnék a város összes dohányzó polgárát bevonni az akcióba.

A hódmezővásárhelyi önkormányzati intézményekben szeptember 1. óta még kijelölt dohányzóhelyek sincsenek - mondta az InfoRádióban a város polgármester - a dolgozók ugyanis megállapodtak abban, hogy munkahelyük füstmentes legyen.

Lázár János hozzátette: alkalmazottaik ingyen vehetnek részt egy féléves leszoktató programban, sőt, a város az ehhez szükséges eszközöket vagy készítményeket is finanszírozza.

A város csaknem 3000 köztisztviselőjének mintegy 40 százaléka dohányzik, de a város vezetése reméli, hogy fél év múlva arányuk jóval kisebb lesz.

A város polgárai vállalták azt is, hogy a játszótereken sem gyújtanak rá, sőt, szigorúan büntetik azokat, akik eldobnak egy csikket.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást