Nem függ a közlekedési hatóság szakvéleményétől a kormánynegyed építési engedélye

InfoRádió / MTI
2007. november 21. 13:03
Nem része a kormányzati negyed építési engedélyezési eljárásának a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által kiadott szakvélemény - közölte a hatóság kommunikációs és nemzetközi főosztálya.

A tájékoztatás szerint a VI. kerületi önkormányzat a kerületi szabályozási terv módosításának elfogadásakor az NKH szakvéleményét figyelembe veszi, de nem köteles azt elfogadni. Az építési engedélyezési eljárás során a Nemzeti Közlekedési Hatóság útügyi szakhatósági hozzájárulását szükséges beszerezni - áll a hatóság közleményében.

A NKH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága október 24-én adta meg a kormányzati negyed miatt szükséges övezetmódosításhoz a végleges szakvéleményt, amely a Nyugati pályaudvar környékén szükségesnek tartott közlekedésfejlesztéseket rögzíti.

A hatóság eszerint szükségesnek tartja többek között a Podmaniczky utca átépítését legalább kétszer két sávosra, tömegközlekedési sáv vagy villamosvonal helyének biztosításával, új közúti alagút építését a Lehel tér és a Podmaniczky utca között, valamint a Nyugati téri közúti csomópont átépítését.

A Magyar Nemzet című napilap szerdai számában azt írta, hogy ha a felsorolt fejlesztések nem valósulnak meg, nem lesz kormánynegyed sem.