Helyreállt Békésben és Vasban a távolsági buszközlekedés rendje

Infostart
2007. november 21. 13:08
Békés és Vas megyében is helyreállt a távolsági buszközlekedés rendje. A Békés és a Vasi Volán dolgozói reggel 6 és 8 óra között sztrájkoltak.

A Vasi Volán reggeli sztrájkja után 11 óra körül állt helyre a forgalom rendje - tájékoztatta az InfoRádiót Németh Károly, a Vas megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet elnöke. A 2 órás munkabeszüntetés alatt a Volán társaság 40-45 autóbuszt indított.

"Apróbb észrevételeket kaptunk kritikaként, az egyik volt az, hogy a gépkocsivezetőket talán szélesebb körben kellett volna a menedzsmentnek tájékoztatni. Néhány utas a gépkocsi-vezetőt faggatta arról, hogy megy-e a busz, vagy nem, de a gépjármű-vezető nem volt kellő képen informálva, és egy-két fals információ alapján néhány utas ott maradt a váróteremben" - hangsúlyozta Németh Károly.

Három sztrájktörő

Békés megyében változó eloszlásban közlekedtek az autóbuszok a reggel 6 és 8 óra közötti sztrájk idején - mondta az InfoRádiónak. Gémes Tibor a Békés Volán személyszállítási igazgatója.

Elmondta, hogy nagyon kevés utas volt azokon a járatokon is, amelyek közlekedtek, tehát az utasokhoz eljutott a sztrájknak a híre, és úgy szervezték a napjukat, hogy ne kelljen tömegközlekedést igénybe venniük.

Hoffmann Antal, a Békés megyei Közlekedési Szakszervezet titkára az InfoRádió kérdésére elmondta, a munkabeszüntetés idején mindössze 9 távolsági busz közlekedett, így a dolgozók többsége csatlakozott a sztrájkhoz.

Bár a Vas megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet nem, de a Békés megyei Közlekedési Szakszervezet csatlakozik a 27-re, a Közúti Közlekedési Szakszervezet által, a többi között a korkedvezményes nyugdíj eltörlése miatt szervezett sztrájkhoz.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa és Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást