eur:
393.82
usd:
368.57
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egyetlen kórház csatlakozott a sztrájkhoz

Az országban egyetlen egészségügyi intézményben, a Veszprém megyei Cholnoky Kórházban hirdettek kétórás sztrájkot a Ligához csatlakozva. A kórház összes dolgozójának harmada, az éppen munkát végzők fele, mintegy 400 ember vett részt a 10 óráig tartó sztrájkban - mondta el az InfoRádiónak a sztrájkbizottság elnöke.

Szántó Tamás az InfoRádiónak elmondta: azért csatlakoztak a sztrájkhoz, mert az tiltakozás az egészségbiztosítási reform ellen is, ez pedig a kórházat is érinti.

A sztrájkbizottság elnöke szerint a dolgozók nem elsősorban saját maguk miatt, hanem a betegek érdekében tiltakoznak, mert úgy gondolják, hogy a reform eredményeképpen nekik sokkal többet kellene fizetniük - valószínűleg kevesebb ellátásért.

A munkabeszüntetést minden osztályt érintett ugyan, de egyes részlegeknél - a betegfelvételnél és az intenzív osztályon - teljes létszámmal dolgoznak ilyenkor is, míg a többin ügyelet, vagy dupla ügyelet van - tette hozzá.

Szántó Tamás nem érti, miért nem csatlakozott a többi kórház is az akcióhoz, mert szerinte az egészségügyi dolgozóknak erőteljesebben kellene kifejezniük véleményüket a reformmal kapcsolatban.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×