Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Forgalomkorlátozások és útlezárások szerdán - útikalauz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Országszerte forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani a szerdai demonstrációhullám miatt. Minden bizonnyal többen is ülnek majd autóba, mivel a közlekedési dolgozók is munkabeszüntetést tartanak.

A Liga Szakszervezetek kezdeményezésére tartandó, Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű, több közlekedési ágazatra kiterjedő, országos sztrájk és demonstráció miatt szerdán 6 órától 12 óráig nem közlekednek a nemzetközi és belföldi vonatok, valamint 6 és 8 óra között a munkabeszüntetéshez csatlakozó Békés Volán és Vasi Volán járatainak többsége sem - olvasható az ORFK honlapjára kedden felkerült közleményben.

Szerdán félpályás útlezárást is tartanak mintegy tíz helyszínen az országban: a 26-os számú főúton, Kazincbarcika külterületén, a 84-es számú főúton, Kópháza területén, a 33-as számú főúton, Tiszafüred külterületén, és a 4-es számú főút 218-219-es kilométerszelvényében.

Ugyanebből az okból fennakadásra lehet számítani a 47-es számú főút 6-7-es kilométerszelvényénél, a 41-es számú főúton Nyíregyháza területén, a 86-os számú főút 73-as kilométerszelvényénél, Szombathely belterületén, valamint a Markusovszky Kórház és a Március 15. téri szakorvosi rendelő között.

Útlezárás lesz továbbá Veszprém belterületén, a Budapesti úton és a Kossuth utcában, a 71-es számú főúton Balatonfüred belterületén, és a 7-es számú főút 202-203-as kilométerszelvényénél.

A Liga Szakszervezetek Budapesten a Kossuth tér és az Alkotmány utca kereszteződésében 18 órára szervez demonstrációt. A rendezvény miatt a környező utcákon is lesznek útlezárások.

A rendőrségi közlemény arra is figyelmeztet, hogy a közösségi közlekedésben várható fennakadások miatt feltehetően sokan saját járművükkel indulnak majd útnak, ezért szerdán a megszokottnál jóval nagyobb forgalomra lehet számítani.

A Liga Szakszervezetek által szervezett, a Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű demonstrációhoz, amellyel a nyugdíjszabályok változtatása és az egészségbiztosítás privatizációja ellen tiltakoznak, számos szakszervezet és több civil szervezet is csatlakozott már.

Ide kattintva elolvashat mindent, amit a sztrájkról tudni kell!