Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drákói szigor az életmentő felszerelések védelméért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz a jelenleginél szigorúbban büntetné azokat, akik a tűzoltók, a mentők vagy más, az emberek védelmét ellátó és életét védő szervezetek felszerelését lopják el vagy rongálják meg. Nemrég a fővárosi tűzoltók szóvivőjének szolgálati autóját lopták el, miközben egy súlyos baleset sérültjének ellátásában segített.

A Fidesz álláspontja szerint külön jogszabálynak kellene rendelkeznie a mentők, tűzoltók, ügyeletes orvosok és más, az emberek védelmét ellátó szervezetek eszközeinek védelméről.

Balsai István, az ellenzéki párt szóvivője úgy látja: mindez a Büntető törvénykönyv módosításával lehetővé válhat, jelenleg ugyanis az állam nem védi megfelelően azokat az eszközeit, amelyek az életmentést szolgálják.

Jelenleg ugyanolyan büntetés illeti meg azt, aki például egy mentőautót lop el, mint azt, aki egy személygépkocsit. Az ellenzéki párt javaslata várhatóan még a héten elkészül.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivőjének szolgálati autóját szombat éjszaka lopták el egy baleset helyszínéről.

Az oldalán Tűzoltóság feliratú jármű megkülönböztető fényjelzése az előírások szerint be volt kapcsolva, ez pedig csak akkor működik, ha az autó motorja jár.

A szolgálati kocsit másnap megtalálták ugyan, de addigra teljesen kifosztották, a kár csaknem 1,5 millió forint.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa