Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP szerint Orbán Viktor csimpaszkodni próbál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP felszólította a Fideszt, hagyja békén a szakszervezeteket. A nagyobbik kormányzópárt parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: a pártpolitikának távol kell tartania magát a szakszervezeti kezdeményezésektől.

"A Fidesz megpróbálja kihasználni a szakszervezeti kezdeményezést, ezáltal átveri azokat a jó szándékú embereket, akik úgy gondolják, hogy élnek demokratikus jogukkal, és szakszervezetként élnek a kezdeményezés lehetőségével, szóljon ez a kormánnyal való tárgyalásról vagy szóljon akár egy sztrájkról és demonstrációról" - mondta az InfoRádiónak az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila közölte: a Fidesz ismét kisajátít egy demokratikus eszközt.

A szocialista politikus hozzátette: pártja abban hisz, hogy a politika akkor jár el helyesen, épp a kezdeményezők érdekében, ha távol tartja magát az ilyen kezdeményezésektől.

Nem a politika és a pártok feladata az ilyen kérdések rendezése: a kormány és a szakszervezetek közötti egyeztetés során kell megtalálni a megoldást - magyarázta Mesterházy Attila.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese kijelentette: a szocialisták sosem szerveztek sztrájkot, majd hozzáfűzte, paradox dolognak tartja, hogy "éppen az az Orbán Viktor érez óhatatlan vágyat a szakszervezetekkel való együttműködésre, aki miniszterelnökként mindent elkövetett annak érdekében", hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács ellehetetlenüljön.

A baloldali politikus elmondta: abban nincs semmi kivetnivaló, hogy két szakszervezeti vezető, Vadász János és Wittich Tamás is kormánytisztviselő lett a szocialista kormányzás idején, ez program- és értékrend alapú együttműködés volt.

Mesterházy Attila közölte: meglátásuk szerint a mostani konkrét ügyben, amikor a szakszervezeteknek vitájuk van a kormánnyal, "Orbán Viktor megpróbál rácsimpaszkodni" a dologra.

A szocialista politikus szerint a Fidesznek megvan a lehetősége arra, hogy a Parlamentben folytassa le vitáit a kormánnyal, tagjai véleményt mondjanak, kezdeményezéssel éljenek, míg a szakszervezetek nem rendelkeznek ezekkel az eszközökkel.

"Nekik nagyon speciális eszközrendszerük van, és ebben az eszközrendszerben semmi keresnivalója a pártpolitikának" - jelentette ki az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.