eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma

Az MSZP szerint Orbán Viktor csimpaszkodni próbál

Az MSZP felszólította a Fideszt, hagyja békén a szakszervezeteket. A nagyobbik kormányzópárt parlamenti frakcióvezető-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: a pártpolitikának távol kell tartania magát a szakszervezeti kezdeményezésektől.

"A Fidesz megpróbálja kihasználni a szakszervezeti kezdeményezést, ezáltal átveri azokat a jó szándékú embereket, akik úgy gondolják, hogy élnek demokratikus jogukkal, és szakszervezetként élnek a kezdeményezés lehetőségével, szóljon ez a kormánnyal való tárgyalásról vagy szóljon akár egy sztrájkról és demonstrációról" - mondta az InfoRádiónak az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila közölte: a Fidesz ismét kisajátít egy demokratikus eszközt.

A szocialista politikus hozzátette: pártja abban hisz, hogy a politika akkor jár el helyesen, épp a kezdeményezők érdekében, ha távol tartja magát az ilyen kezdeményezésektől.

Nem a politika és a pártok feladata az ilyen kérdések rendezése: a kormány és a szakszervezetek közötti egyeztetés során kell megtalálni a megoldást - magyarázta Mesterházy Attila.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese kijelentette: a szocialisták sosem szerveztek sztrájkot, majd hozzáfűzte, paradox dolognak tartja, hogy "éppen az az Orbán Viktor érez óhatatlan vágyat a szakszervezetekkel való együttműködésre, aki miniszterelnökként mindent elkövetett annak érdekében", hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács ellehetetlenüljön.

A baloldali politikus elmondta: abban nincs semmi kivetnivaló, hogy két szakszervezeti vezető, Vadász János és Wittich Tamás is kormánytisztviselő lett a szocialista kormányzás idején, ez program- és értékrend alapú együttműködés volt.

Mesterházy Attila közölte: meglátásuk szerint a mostani konkrét ügyben, amikor a szakszervezeteknek vitájuk van a kormánnyal, "Orbán Viktor megpróbál rácsimpaszkodni" a dologra.

A szocialista politikus szerint a Fidesznek megvan a lehetősége arra, hogy a Parlamentben folytassa le vitáit a kormánnyal, tagjai véleményt mondjanak, kezdeményezéssel éljenek, míg a szakszervezetek nem rendelkeznek ezekkel az eszközökkel.

"Nekik nagyon speciális eszközrendszerük van, és ebben az eszközrendszerben semmi keresnivalója a pártpolitikának" - jelentette ki az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×