eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma

A kormánybiztos szerint tavasszal születhet meg a tartalomszabályozásról szóló törvény

Sarkady Ildikó audiovizuális kormánybiztos szerint a tervezettnél később, a parlament tavaszi ülésszakán születhet meg az úgynevezett tartalomszabályozásról szóló törvény.

Az audiovizuális kormánybiztos egy budapesti tanácskozáson úgy fogalmazott: az országgyűlési határozat szerint a jogszabálynak még idén meg kellene születnie, de szükség van még pár hónapra a törvény megfelelő előkészítésére.

"A jelenlegi késedelmet kapkodással nem szeretnénk felcserélni" - mondta Sarkady Ildikó, hangsúlyozva, hogy noha országgyűlési határozat mondja ki, hogy a jogszabálynak még ez évben meg kell születnie, egy alig pár hónapos csúszás áll szemben a médiatörvény elfogadását követő 11 esztendővel, amikor "nem történt semmi".

A kormánybiztos ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a jövő évnél nem lehet tovább húzni az ügyet, különben - a kábeles rendszerek gyors terjeszkedése miatt - elértéktelenedik az a nyolc televíziós és három rádiós multiplex, amelyekkel Magyarország rendelkezik.

Sarkady Ildikó hozzátette: a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégiát a tervek szerint decemberre véglegesítik, "de aztán jön a politika", így még az sem tudható, hogy kormányhatározattá emelkedik vagy szakmai anyag marad a stratégia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×