Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gazdasági tárca engedett: megmaradnak a dél-alföldi szárnyvonalak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mégsem állítja le a vasúti közlekedést a Szentes-Kiskunfélegyháza vonalon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. További szárnyvonalak is megmaradnak a Dél-Alföldön.

Szentes polgármestere a tárca illetékesével hétfőn tartott egyeztetés után az InfoRádióban közölte: az Újszeged és Mezőhegyes közötti szakasz további működtetéséhez haladékot adott a minisztérium, így ott is tovább járnak a vonatok.

Szirbik Imre hozzátette: a vonal üzemeltetésére a tervek szerint pályázatot írnak ki.

Nem sokkal korábban a Békés Megyei Hírlap arról tudósított, hogy a Csongráddal szomszédos Békés megyében sem számolják fel a személyszállítást három vasúti szárnyvonalon.

Fetser János szocialista képviselő a lapnak beszámolt arról, hogy megmarad az Orosháza-Szentes, a Mezőhegyes-Orosháza-Szarvas és az Újszeged-Battonya szárnyvonal, ugyanakkor hangsúlyozta: át kell tekinteni a közlekedési struktúrát, és felül kell vizsgálni a menetrendet a térségben.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium korábban közölte: 38 vasúti mellékvonal megszüntetését tervezi, de az érintett önkormányzatok átvállalhatják a vonalak működtetését.

A Vasutas Települések Országos Szövetsége féléves türelmi időt kért a kormánytól a vasúti mellékvonalak megszüntetése ügyében.

Hanganyag: Gál Ildikó