Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Részletek a titokzatos koalíciós egyeztetésről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országház helyett egy titokzatos, meg nem nevezett helyen találkoztak az MSZP és az SZDSZ csúcsvezetői. A megbeszélésen "általános, politikai kérdésekről" volt szó, legalábbis ezt nyilatkozta még a megbeszélés előtt Horn Gábor liberális ügyvivő.

Vasárnap titokban találkoztak a koalíciós felek, hogy a többi között az egészségbiztosítás átalakításáról és a két párt közötti feszültség oldásáról tárgyaljanak.

Az újságírók többsége az előzetes informális tájékoztatás alapján az Országházban várta a kormánypolitikusokat, ám Gyurcsány Ferenc és Kóka János végül más helyszínt választott.

Az MTI úgy tudja, az SZDSZ részéről Fodor Gábor, Eörsi Mátyás, Magyar Bálint és Horn Gábor, az MSZP képviseletében pedig Lendvai Ildikó és Kiss Péter vehetett részt a találkozón a pártelnökök mellett.

Az SZDSZ egyik ügyvivője a Magyar Nemzetnek a találkozó előtt azt mondta, hogy a Kenedi-bizottságról, az egészségügyről és a költségvetésről egyeztetnek.

A cikk kitér arra is, hogy a szocialisták elkészültek azokkal a módosító indítványokkal, amelyeket az egészségbiztosítás átalakításáról szóló jogszabályhoz terveznek benyújtani.

A lap úgy tudja összesen jóval több, mint száz javaslatot készítettek.

A kabinet már beterjesztette a parlament elé az egészségbiztosítási törvényjavaslatát, a kormánypártok azonban még mindig nem jutottak dűlőre egyes kérdésekben.

A szocialisták szerint a csomag nem tükrözi teljes egészében a koalíciós megállapodást, a szabad demokraták azonban úgy vélik: vita nem a kormánypártok között, hanem az MSZP-n belül van.

Teljesen másképp látja mindezt a koalíciós egyeztetésért felelős szabad demokrata államtitkár.

Horn Gábor szerint a konkrét tervezetet a benyújtása előtt, szokatlan módon ismét megvitatták a koalíciós pártok képviselői.

"Ha mi nyújtottuk volna be a szöveget, akkor az nem ilyen lenne, hanem sokkal jobb" - jelentette ki az InfoRádióban a politikus, hozzátéve: a beterjesztett kompromisszumos javaslat súlyos visszalépést jelent az SZDSZ számára.