Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn: "Nem könnyű feladat a közös kormányzás folytatása"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ ügyvivője szerint feloldhatóak a két koalíciós partner közötti feszültségek, és valószínűleg a kisebbik kormányzópárt nem lép ki a kormányból. Horn Gábor az InfoRádióban ugyanakkor úgy fogalmazott: "jelenleg nem könnyű feladat" a közös kormányzás.

Az SZDSZ ügyvivője szerint a vasárnapihoz hasonló konzultáció nem szokatlan, nem hivatalos informális egyeztetések időnként vannak a két párt között. Horn Gábor az InfoRádióban elmondta: konkrét szakpolitikai kérdésekről nem beszéltek vasárnap, általában nézték át a "kialakult, elég sok feszültséggel járó helyzetet".

A kisebbik koalíciós párt ügyvivője hangsúlyozta: ők eddig 51 szocialista módosító indítványt láttak az egészségügyi reform kapcsán, de ezekről sem tételesen, sem tartalmilag nem beszéltek a vasárnapi egyeztetésen. Horn Gábor szerint megállapodtak, hogy mindkét fél abban érdekelt, hogy az egészségügyi reform a 2007 nyarán kötött megállapodásnak megfelelően folytatódjon.

"Mindkét partner abban érdekelt, hogy a kormányzást közösen a reformok keretein belül folytassuk. Azt is láttam, hogy ez jelenleg nem könnyű feladat" - jelentette ki a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta, hogy egy koalíciós partner felelős az ország ügyeiért, a saját pártjáért és a rá szavazó választókért egyaránt.

"Azon dolgozunk, hogy a koalíció keretei között folytatni tudjuk a reformot, amíg ennek módját, útját és lehetőségét látjuk" - mondta Horn Gábor, aki a vasárnapi egyeztetéseket inkább a probléma megoldása irányába mutatónak érezte.

A vasárnapi informális, zárt egyeztetésen jelen volt Gyurcsány Ferenc, Kiss Péter, Lendvai ildikó, Juhász Ferenc, Veres János, Szekeres Imre, valamint Kóka János, Horn Gábor, Fodor Gábor, Magyar Bálint és Eörsi Mátyás.

Hanganyag: Németh Zoltán