Ferihegyet is megbéníthatja a szerdai sztrájk

Infostart
2007. november 17. 09:56
A Munkástanácsok Országos Szövetsége is csatlakozik a Liga Szakszervezetek által november 21-ére, az egészségbiztosítási rendszer jelenleg javasolt átalakítása ellen meghirdetett sztrájkhoz.

Palkovics Imre, a szervezet elnöke elmondta: a Budapest Airportnál a légi közlekedésben, illetve a földi kiszolgálásban lévő tagszervezeteik is részt vesznek az országos munkabeszüntetésben, a repülőtéri kiszolgáló személyzet a tervek szerint két órára függeszti fel a munkavégzést.

Korábban a Vasi és a Békés Volán érdekképviseletei csatlakoztak a sztrájkhoz, a dolgozók reggel 6-tól 8 óráig szüneteltetik a munkát, míg a vasutasok délig sztrájkolnak majd.

A hatórás akciót amiatt hirdették meg, hogy a november 7-ei két órás figyelmeztető sztrájk után sem kezdődtek érdemi tárgyalások a vasúti szárnyvonalak tervezett megszüntetéséről.

A GYSEV vonalain kétórás sztrájk lesz november 21-én, a győri központú Rába járműipari társaság dolgozói pedig egy órás munkabeszüntetést tartanak.

Az akcióhoz a pedagógusok, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Színházi Dolgozók Szakszervezetének győri alapszervezete is csatlakozott.

Szerdán a munkabeszüntetések után demonstrációt tartanak az érdekképviseletek Budapesten.