Vasutassztrájk: hétfőn ismét egyeztetnek

InfoRádió / MTI
2007. november 16. 20:53
Nem született megegyezés a vasutasok követeléseiről a vasúti mellékvonalak bezárásával összefüggésben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint a vasutas szakszervezetek között tartott egyeztetésen; a tárgyalásokat hétfőn folytatják.

A megbeszélés után a szaktárca államtitkára elmondta: megkapták a szakszervezetektől azokat a szakmai anyagokat, amelyekben az érdekképviseletek vitatják a minisztérium javaslatának megalapozottságát.

Garamhegyi Ábel ugyanakkor hiányolta az arra vonatkozó becslést, hogy a mellékvonalak bezárása hány vasúti dolgozó munkahelyét veszélyeztetné.

Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint nem közeledtek a felek álláspontjai, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnöke pedig sajnálatosnak nevezte a megállapodás elmaradását.

Gaskó István szerint az egyik legfőbb probléma, hogy az érintett helyi önkormányzatok nincsenek felkészítve a vasúti mellékvonalak átvételére.

Az egyeztetésen megfigyelőként jelenlévő Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke értetlenségének adott hangot, hogy szóba sem került a november 21-ére kilátásba helyezett hatórás vasutas sztrájk.