Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sztrájkra készül két BKV-s szakszervezet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétórás figyelmeztető sztrájkot jelentett be két BKV-szakszervezet jövő keddre, mert nem értenek egyet a tervezett létszámleépítésekkel és járatritkításokkal. Ha a felek nem ülnek asztalhoz, várhatóan a buszok fele nem indul majd útnak a jövő keddi üzemkezdetkor.

A tervezett járatritkítások, az újabb létszámleépítések, a munkakörülmények romlása miatt kezdeményezett tárgyalást a BKV Zrt. vezérigazgatójával két szakszervezet, mivel szerintük ezek, az utasok elégedetlenségén túl, nem szolgálják a dolgozók érdekeit sem.

A Budapesti Közlekedési Szakszervezet vezetője az InfoRádiónak elmondta: Antal Attila nem fogadta el az általuk javasolt időpontokat, és nem nevezett meg számára megfelelőt.

Nemes Gábor hozzátette: ezért jelentették be a kétórás figyelmeztető sztrájkot jövő keddre, amely várhatóan üzemkezdettől tart majd.

Mivel a BKV Fürst Autóbusz Szakszervezet és a Budapesti Közlekedési Szakszervezet tömöríti az autóbusz ágazatban dolgozók 50 százalékát, várhatóan a buszok fele nem indul majd útnak jövő kedden - közölte a szakszervezeti vezető.

Más szakszervezetek is jelezték már csatlakozási szándékukat, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy teljes körű lesz-e a munkabeszüntetés - mondta Nemes Gábor.

A Budapesti Közlekedési Szakszervezet vezetője arról is beszélt, hogy az alkatrészellátás hiányosságai miatt a karbantartók egyre többször nem tudják a munkájukat szakszerűen elvégezni, emiatt veszélybe kerül a szolgáltatás színvonala, a biztonságos munkavégzés, valamint a tömegközlekedés biztonsága.

Hanganyag: Tenczer Gábor