Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Másfél napra felborul a menetrend a sztrájk miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MÁV és a november 21-én hatórás sztrájkot tartó vasutas szakszervezetek között holnap reggel 8 órakor kezdődnek az egyeztető tárgyalások a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatásokról. A vasúttársaság arra számít, hogy a sztrájk után 36 óra múlva állhat helyre teljes egészében a rend.

A november 7-ei kétórás munkabeszüntetés után - amelyet reggel 6 és 8 óra között tartottak - az elővárosi forgalom délutánra, a távolsági vonatközlekedés rendje késő estére állt helyre - mondta el a MÁV szóvivője az InfoRádióban.

Sigulinszki Tibor szerint a jövő hét szerdai, hatórás sztrájk után több mint egy nap kell, hogy minden visszazökkenjen a rendes kerékvágásba.

A szóvivő kifejtette: a menetrend még elővárosi forgalomban is csak a hajnali üzemkezdetre állítható helyre, és előzetes becslések alapján mintegy 36 óra alatt lehet minden szerelvényt a helyére visszatenni.

Anyagi és erkölcsi veszteség

A vasúttársaság vezérigazgatója közölte: egyelőre nincsenek pontos számok arról, mekkora veszteséget okozott a MÁV-nak a legutóbbi, kétórás sztrájk, de tízmilliós nagyságrendű összegről lehet szó.

A legfontosabb az az imidzsveszteség, amit ezzel elszenved a Magyar Államvasutak, és amit csak egyéves időszakban lehet felmérni - tette hozzá.

A vezérigazgató a sztrájk okáról, a szárnyvonalak bezárásáról nem kívánt semmit mondani, mivel kormányzati szinten még folyik az egyeztetés.

Annyit azonban közölt, hogy az említett vonalakon csak a személyszállítás szűnne meg, a teherfuvarozás nem.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa