eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Másfél napra felborul a menetrend a sztrájk miatt

A MÁV és a november 21-én hatórás sztrájkot tartó vasutas szakszervezetek között holnap reggel 8 órakor kezdődnek az egyeztető tárgyalások a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatásokról. A vasúttársaság arra számít, hogy a sztrájk után 36 óra múlva állhat helyre teljes egészében a rend.

A november 7-ei kétórás munkabeszüntetés után - amelyet reggel 6 és 8 óra között tartottak - az elővárosi forgalom délutánra, a távolsági vonatközlekedés rendje késő estére állt helyre - mondta el a MÁV szóvivője az InfoRádióban.

Sigulinszki Tibor szerint a jövő hét szerdai, hatórás sztrájk után több mint egy nap kell, hogy minden visszazökkenjen a rendes kerékvágásba.

A szóvivő kifejtette: a menetrend még elővárosi forgalomban is csak a hajnali üzemkezdetre állítható helyre, és előzetes becslések alapján mintegy 36 óra alatt lehet minden szerelvényt a helyére visszatenni.

Anyagi és erkölcsi veszteség

A vasúttársaság vezérigazgatója közölte: egyelőre nincsenek pontos számok arról, mekkora veszteséget okozott a MÁV-nak a legutóbbi, kétórás sztrájk, de tízmilliós nagyságrendű összegről lehet szó.

A legfontosabb az az imidzsveszteség, amit ezzel elszenved a Magyar Államvasutak, és amit csak egyéves időszakban lehet felmérni - tette hozzá.

A vezérigazgató a sztrájk okáról, a szárnyvonalak bezárásáról nem kívánt semmit mondani, mivel kormányzati szinten még folyik az egyeztetés.

Annyit azonban közölt, hogy az említett vonalakon csak a személyszállítás szűnne meg, a teherfuvarozás nem.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×