eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jövő szerdán két órára leáll az autóbusz közlekedés Békésben

November 21-én reggel hat és nyolc óra között egyetlen helyi- és helyközi járat sem fog elindulni Békésben, a Körös Volán Zrt.-hez tartózó autóbuszok közül - közölte a vállalatnál működő Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet vezetője.

Hoffmann Antal elmondta: a dolgozók azért tartanak figyelmeztető sztrájkot, mert tiltakoznak az egészségügy reform, a nyugdíjkorhatár emelése és a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatása ellen.

A Ligához tartozó szakszervezet vezetője hozzátette: a reggel hat óra előtt induló járatok végig közlekednek kijelölt útvonalakon, ám hat órától nyolc óráig nem indítanak új járatokat.

Hoffmann Antal várakozási szerint teljes körű lesz a sztrájk, mert a vállalatnál működő másik szakszervezet is felszólította tagjait, hogy támogassák törekvéseiket.

A szakszervezeti vezető különösen nehezményezte, hogy a kormány meg akarja szüntetni a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét. Mint mondta, eddig 10 éves munkaviszony után két év, majd minden további öt év után egy-egy év korkedvezmény járt a dolgozóknak.

A korkedvezmény lehetőségét ráadásuk "típusfüggővé" tették, vagyis ezek a kedvezmények csak azoknak a gépkocsivezetőknek járnak, akik 1992 előtt gyártott járműveken közlekednek, illetve egy bizottság dönt arról, hogy az adott típusú buszt vezető sofőrnek jár-e ez a kedvezmény.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×