eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bezárásra ítélt kisiskoláknak gyűjt az Élőlánc Magyarországért

Gyűjtést indít a megszorítások miatt megszűnésre ítélt falusi iskolák megsegítésére az Élőlánc Magyarországért - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnökségi tagja. Lányi András hozzátette: az összegyűjtött pénzt pályázati úton osztják szét.

Olyan kisiskolák számára indított gyűjtést az Élőlánc Magyarországért, amelyeket a megszűnés veszélye fenyeget a kormányzati korlátozó intézkedések miatt - mondta az InfoRádiónak a civil mozgalom elnökségi tagja.

Lányi András hozzátette: idén száz iskola ajtajára került lakat, a megszorítások hatására pedig további falusi iskolák zárhatnak be.

"Ahonnan az iskola elmegy, ott a falu lassan kihal, a gyerekek pedig, akiket utazásra kényszerítenek már kis korukban, behozhatatlan hátrányokat szenvednek" - közölte az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja.

Lányi András elmondta: azt kérik, hogy aki megengedheti magának, a karácsonyi ajándékokra szánt összeg tíz százalékát áldozza erre a nemes célra, fizesse be a Kós Károly Alapítvány számlaszámára.

Az összegyűlt összegre pályázni lehet majd, a döntést meghozó bizottságban ott lesz Gazsó Ferenc professzor és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is - fűzte hozzá az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×