Bezárásra ítélt kisiskoláknak gyűjt az Élőlánc Magyarországért

Infostart
2007. november 14. 10:39
Gyűjtést indít a megszorítások miatt megszűnésre ítélt falusi iskolák megsegítésére az Élőlánc Magyarországért - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnökségi tagja. Lányi András hozzátette: az összegyűjtött pénzt pályázati úton osztják szét.

Olyan kisiskolák számára indított gyűjtést az Élőlánc Magyarországért, amelyeket a megszűnés veszélye fenyeget a kormányzati korlátozó intézkedések miatt - mondta az InfoRádiónak a civil mozgalom elnökségi tagja.

Lányi András hozzátette: idén száz iskola ajtajára került lakat, a megszorítások hatására pedig további falusi iskolák zárhatnak be.

"Ahonnan az iskola elmegy, ott a falu lassan kihal, a gyerekek pedig, akiket utazásra kényszerítenek már kis korukban, behozhatatlan hátrányokat szenvednek" - közölte az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja.

Lányi András elmondta: azt kérik, hogy aki megengedheti magának, a karácsonyi ajándékokra szánt összeg tíz százalékát áldozza erre a nemes célra, fizesse be a Kós Károly Alapítvány számlaszámára.

Az összegyűlt összegre pályázni lehet majd, a döntést meghozó bizottságban ott lesz Gazsó Ferenc professzor és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is - fűzte hozzá az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást