Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kormányellenes támadás a taszári akáccserje?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Akáccserjék nőnek Magyarország második legkorszerűbb repterének kifutóján - panaszkodik Kaposvár polgármestere, aki úgy véli: a térség számára háromezer új munkahelyet jelentene, ha Taszáron egy cargo bázis jönne létre. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint kormányellenes támadásról van szó.

A taszári légi bázist öt éve nem használják, az állam pedig kivonult a reptér működtetéséből - mondta az InfoRádióban Szita Károly.

Kaposvár polgármestere azt kifogásolja, hogy az állam nem mond le a reptér tulajdonlásáról, de nem is tesz semmit azért, hogy az ország második legkorszerűbb reptere kihasználható legyen.

Szita Károly hangsúlyozta: ígéretet még soha semmire nem kaptak, a kormányzati tisztviselők hangzatos kijelentéseit azonban már nem egyszer hallották arról, hogy a területen egy cargo bázist lehetne létrehozni.

A Somogy Megyei Önkormányzat és Kaposvár ezt szívesen megvalósítaná, hiszen a létesítmény csaknem háromezer embernek adna munkát.

Költenek is a reptér fejlesztésére 1,6 milliárd forintot, ha végre megfelelő választ kapnának a kormánytól arra, mi a szándéka a légi bázissal.

Az államtitkár kormányellenes támadást emleget

Kormányellenes támadásnak tartja a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikában közreműködő államtitkára a kaposvári polgármester állításait arról, hogy az állam semmit sem tesz a taszári légibázis hasznosításáért.

Kolber István az InfoRádióban elmondta: már az sem igaz, hogy öt éves probléma lenne, hisz a bázist 2005 végén zárták be.

Az államtitkár közölte: jelenleg a hasznosítási pályázat előkészítése folyik. Taszárt kétfordulós nemzetközi pályázaton hirdetik majd meg.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa