Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fideszes belháború Győrben?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Párttársa alpolgármesteri jogköreit vonta meg Győr fideszes polgármestere. Az esetet eddig egyik fél sem kommentálta, de Eredics Imre, a város szocialista frakciójának vezetője úgy tudja Borkai Zsolt polgármester egy hétvégi lapinterjú miatt fosztotta meg alpolgármesteri jogaitól Németh Zoltánt. A helyi Fidesz pedig a polgármestertől együttműködőbb hozzáállásától várja a helyzet megoldását.

Németh Zoltánnak, Győr egyik fideszes alpolgármestereként eddig az önkormányzat beruházási és városüzemeltetési ügyeinek felügyelete, valamint a gazdasági társaságokkal való kapcsolattartás volt a feladata.

Hétfőn azonban már a hétindító vezetői értekezleten sem vehetett részt, ugyanis Győr polgármestere, a szintén fideszes Borkai Zsolt a városházi gépkocsi- és mobiltelefon használati mellett minden jogkörét megvonta.

Szerettük volna a polgármestertől megkérdezni, hogy miért, ám a politikus - hasonlóan a jogfosztott alpolgármesterhez - nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Eredics Imre, a győri önkormányzat szocialista frakciójának vezetője úgy tudja, a polgármester egy hétvégi lapinterjú miatt vonta meg bizalmát Németh Zoltán alpolgármestertől.

"A helyi újságban egy egész oldalas cikk jelent meg a hét végén, ami a belső problémáikat, hatalmi harcaikat tükrözte. Az alpolgármester úr elfelejtette, hogy az ő kötelessége a törvény betűje szerint a polgármester munkájának a segítése. Igazság szerint a törvény betűje szerint az ő egyetlen főnöke a polgármester. Az alpolgármester gyakorlatilag a függelmi és a függőségi viszonyait vonta kétségbe, és ezt utasította vissza" - mondta a politikus.

Csakhogy abban az interjúban az alpolgármester arról is beszélt, hogy bár Borkai Zsolt polgármester cáfolja, de a városi cégek összevonásának terve mögött privatizációs szándék áll. Mindezt általános helyettese, Ottófi Rudolf alpolgármester be is vallotta.

A győri önkormányzat tulajdonosi bizottságának ez ügyben kialakított véleményét ismertető sajtótájékoztatón múlt szerdán Horváth László, a bizottság fideszes elnöke kijelentette: a győri közgyűlés 15 fideszes képviselője egyhangúlag ellenzi az önkormányzati tulajdonú cégek holdingba szervezését és elutasítja a privatizáció mindennemű szándékát.

Dézsi Csaba András, az önkormányzati Fidesz frakcióvezetője a távirati iroda kérdésére kedden úgy reagált, hogy a közműcégek összevonása miatt kirobbant vita megoldását Borkai Zsolt polgármester "együttműködőbb hozzáállásától" várja.