eur:
394.9
usd:
371.92
bux:
66355.57
2024. április 16. kedd Csongor

Több mint 50 ezer gyermek járhat erdei iskolába

Új erdei iskolák építésére, illetve tevékenységbővítésre is lehet pályázni a 2007-2008-ban rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos uniós pénzből. Az oktatási tárca tananyagfejlesztésre elkülönített 27 milliárd forintos keretét szintén megnyitja ezen iskolák számára is.

Jelenleg 67 minősített erdei iskola működik Magyarországon - mondta az InfoRádióban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára. Ezek az intézmények évente 25-30 ezer diákot tudnak fogadni.

A források segítségével azonban akár 200-ra is emelkedhet az erdei iskolák száma, így több mint 50 ezer diák számára nyílik meg a lehetőség arra, hogy ilyen intézménybe járjon - tette hozzá Kovács Kálmán.

Az államtitkár hangsúlyozta: egyre több iskola próbálja meg az oktatási-nevelési programjába beilleszteni az erdei iskolát.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint viszont nem az iskoláknak, hanem a gyerekeknek kellene megkapniuk az erdei iskolák építésére és fejlesztésére szánt pénzt.

A magas utazási költségek miatt be kellene vezetni, hogy ezekre a helyekre 90 százalékos kedvezménnyel utazhassanak a diákok - mondta el az InfoRádiónak Keszei Sándor, aki szerint a megpályázható 3,6 milliárd forintot előre meghatározott vállalkozók kaphatnák meg.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esés a tőzsdéken

Nagy esés a tőzsdéken

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×