eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Megérkezett a tél, de "nem okozott jelentősebb problémát" - képgaléria

Több mint száz esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk vasárnap a havazás miatti veszélyek elhárítására az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: legtöbbször a hó súlya alatt leszakadt fák, ágak miatt riasztották a tűzoltókat.

Elsősorban Pest megyében volt szükség a tűzoltók munkájára, a hó miatt árokba csúszott, keresztbe fordult autók, buszok, kamionok mentése során. Személyi sérülés nem történt, a vasárnap késő esti órákra a tűzoltók befejezték a munkát - tette hozzá Dobson Tibor.

"Nem tudunk arról, hogy Magyarországon bármely, forgalmasabbnak mondható területen a havazás fennakadásokat okozna. Mindenhol elindult a forgalom. A havazás nem okozott jelentősebb országos problémát" - jelentette ki a szóvivő.

Dobson Tibor felhívta a figyelmet, hogy aki hétfő reggel útnak indul, számítson felfagyásokra, és a jeges átfolyások is problémát okozhatnak. "A vasárnapi időjárás is arra figyelmeztet, hogy célszerű a téli gumikat felszerelni" - figyelmeztetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Jól járhatóak az utak, de érdemes figyelni

Az Útinform hétfő hajnali jelentése szerint országszerte kedvezőek a közlekedési feltételek, csapadékot sehonnan sem jelentettek.

A főutak és mellékútvonalak burkolata túlnyomórészt száraz vagy felszáradóban van, de az ország egyes részein jegesek lehetnek az utak.

Hétfő hajnalban havasak, latyakosak voltak az utak Vác, Szentendre, Gyöngyös és Kisvárda térségében, hókásásak Salgótarján és Nyékládháza közelében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×