Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elbizonytalanodtak az MSZP szavazói

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesznek nagyjából kétszer akkora a támogatottsága jelenleg, mint az MSZP-nek mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója és Tóth Zsolt, a Forsense Piackutató cég ügyvezető igazgatója. A Forsense legutóbbi közvélemény-kutatása szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a legnépszerűbb politikus, a Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint azonban egyáltalán nincs ilyen előkelő helyen a népszerűségi listán.

A Fidesz népszerűsége az összes és a biztos pártválasztók körében is nagyjából kétszer akkora, mint az MSZP-é - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Závecz Tibor.

A Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója emlékeztetett arra, hogy mind a két párt 2,3 milliónyi szavazatot kapott az előző parlamenti választáson - ehhez képest a Fidesz szimpatizánsi köre jelenleg 2,6 millió van, míg az MSZP-é másfél millió körül. A biztos pártválasztók közül szűk kétmillió támogatja a Fideszt, míg az MSZP-t egymillió. Összesen egyébként 8,1 millió választásra jogosult él Magyarországon.

Az MSZP-t elhagyók egyébként nagyrészt a bizonytalanok táborát gyarapítják, ahol sok baloldali szavazó van - tette hozzá Tóth Zsolt, a Forsense Piackutató cég ügyvezető igazgatója. Závecz Tibor szerint sok függ attól, hogy ezek az emberek elmennek-e majd szavazni, és ha igen, akkor melyik pártra adják majd a voksukat.

Ami az egyes politikusok támogatottságát illeti, Tóth Zsolt úgy vélekedett: vannak közöttük olyanok, akiknek a megítélése körül nagyobb a konszenzus, mint másokénál. A Forsense legutóbbi közvélemény-kutatása szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a legnépszerűbb politikus, méghozzá a cég ügyvezető igazgatója szerint azért, mert a baloldalon is pozitívabban ítélik meg, mint sok párttársát.

Závecz Tibor szerint jelenleg majdnem minden polgármesternek jó a megítélése.

Hanganyag: Ignáth Márk