eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szájharmonika-fesztivál és Kodály-emlékkoncert - hétvégi programajánló

Kamara- és népzene, dzsesszkoncert és szájharmonika-fesztivál is szerepel a főváros hétvégi koncertprogramjában.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje péntek este fél nyolckor kezdődik a Művészetek Palotájában, a műsorban Beethoven és Schubert művei szerepelnek, zongorán Ránki Dezső működik közre.

Ugyancsak fél nyolckor a Nyitott Műhelyben ad koncertet az Oláh Kálmán Sextet.

Háromnegyed nyolckor a Zeneakadémia nagytermében a Budapesti Fesztiválzenekar koncertezik: Mozart-, Weber- és Mendelssohn-művek hangzanak el. Zongorán közreműködik Dejan Lazic.

Este nyolc órakor a Művészetek Palotájában lép fel a Bolyki Brothers.

Almássy tér, Bazilika, Millenáris

Szombat délután négy órától az Almássy téri Szabadidőközpontban kezdődik a III. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál, az eseményre az Egyesült Államokból, Kanadából, Észak-Írországból és Franciaországból is érkeznek művészek; természetesen jelen lesznek a magyar szájharmonika-virtuózok is.

Kodály Zoltán Emlékhangversenyt rendeznek este hét órától a Szent István-bazilikában.

Fél nyolctól a belvárosi Szent Mihály-templomban a Corvina Consort ad koncertet Árpád-házi Szent Erzsében születésének 800. évfordulója alkalmából.

A Joshua Redman Trio koncertezik este nyolc órától a Millenáris Teátrumban.

A Művészetek Palotájában Dés László koncertje ugyancsak nyolc órakor kezdődik, itt Udvaros Dorottya, Somló Tamás és Kulka János lesz a vendég.

Zeneakadémia, Marczibányi tér, Dohány utcai zsinagóga

Vasárnap délután fél négykor a Zeneakadémia nagytermében a Muzsikus család-sorozat keretében az Eredics család ad koncertet szerb és horvát dallamokkal, táncokkal Bartók Béla és Vujicsics Tihamér gyűjtéseiből. Közreműködik a Vujicsics és a Söndörgő Együttes.

Este hét órától a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz az idén ötvenéves Bartók Vonósnégyes koncertje, amelyen Haydn-, Kodály- és Schubert-művek csendülnek fel.

Fél nyolckor a Dohány utcai zsinagógában a zsidó-keresztény összefogás koncertjén Vivaldi- és Paganini-művek hallgathatók meg.

Este nyolc órától a Berki Tamás Band ad koncertet a Colombus hajón.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×