eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"Kevés emberhez jut el a szocialisták kampánya"

Fűrész Gábor, politikai kommunikációs szakértő szerint viszonylag kevés emberhez juthat el a szocialista párt nemrég kezdett, a reformokat magyarázó kampánya. A párt képviselői már több hete járják az országot.

Néhány hete kezdte a Magyar Szocialista Párt "A nagy párbeszéd" elnevezésű, a reformok megismertetését célzó országos kampányát. Ennek keretében a párt vezetői, például Kiss Péter kancelláriaminiszter és Lendvai Ildikó, a párt országgyűlési frakcióvezetője több hónapon át tartanak fórumokat, csaknem 1300 településen.

De az Európai Uniós és kormányzati támogatási lehetőségek megismertetéséről szóló országjáró körútja közben a kormányfő is tartott egy fórumot pártelnöki minőségében Szentesen, ahol néhány tüntető is várt rá.

Nyakó István, a szocialista párt szóvivője elmondta, a rendezvények minimális költségeit a helyi szervezetek fedezik. "Itt nem a klasszikus kampányeszközök azok, amelyekkel el szeretnénk jutni az emberekhez, tehát ez nem egy választási kampány, amikor plakátokon, hirdetményeken újságban különböző pártok népszerűsítik magukat, itt az emberekkel való találkozáson van a hangsúly" - hangsúlyozta a politikus.

Akiket meg kell győzni, azokhoz nem jut el az üzenet

Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint azonban ez a fajta kampány viszonylag kevés emberhez juthat el. "A választók egy jelentős része nem is tudja, hogy pontosan hol és mikor rendezik, másrészt magának a szervezésnek a módja is gyakran olyan, hogy kifejezetten a helyi szervezeteket bízzák meg azzal, hogy biztosítsák azt, hogy a megfelelő számú ember jelenjen meg. Nyilvánvalóan kétségbe vonható az a megközelítés, hogy ez jelentős befolyást gyakorolhatna azokra a rétegekre, amelyeket valójában meg kellett győzni a reformok racionalitásáról, hiszen pont azok a csoportok nem jutnak el általában ezekre a megbeszélésekre" - vélekedett a szakértő.

Fűrész Gábor hozzátette, a fórum résztvevőinek véleménye ilyen esetekben csupán elvileg befolyásolhatja a szervezők, tehát esetünkben a szocialista párt elképzeléseit. A politikusok ugyanis tudatosan nem használják fel a lakossági fórumokon megjelenő véleményeket, de a hallgatóság reakciói hatással lehetnek a pártvezetők elképzeléseire.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×