Slusszkulcs nélkül maradhat az ittas sofőr

Infostart
2007. november 8. 18:38
Arányos büntetést, alkotmányos, szakszerű, törvényes megoldást akar a közlekedési szabályok megszegőivel szemben a kormány. Erről az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón.

Kondorosi Ferenc az InfoRádióban hangsúlyozta: a jogszabály-módosítások üzenete az, hogy a biztonságért nem csak az állam tehető felelőssé, hanem az állampolgároknak is felelősségük és kötelezettségük van.

A kormánybiztos az objektív felelősség kérdéséről azt mondta: nem lehet minden szabályszegő mellé rendőrt állítani, ezért megoldást kell keresni arra, hogyan találhatók meg a jogszabályokat kijátszók.

Kondorosi Ferenc beszélt arról is, hogy a kormány az ittas vezetők számának csökkentését reméli a rendőrségi törvény módosításától, amely szerint az ittas vezetők jogosítványát, forgalmi engedélyét és slusszkulcsát a helyszínen elvehetné a rendőr, a segéd-motorkerékpárokat pedig rendszámtáblával szereltetik fel.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlament őszi ülésszakának első napján jelentette be az Új rend programját, amelyben nulla toleranciát hirdetett a közlekedésbiztonság területén.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub elnöke az InfoRádióban alkotmányellenesnek minősítette az objektív felelősség bevezetését.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást