Óvodásokat tanítanának a rendőrök

Infostart
2007. november 8. 13:29
Óvodásoknak szóló bűnmegelőzési programot indított a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság. A bűnmegelőzési osztály főelőadója szerint nemcsak a helyes közlekedésre, hanem arra is megtanítják a gyerekeket, hogy hogyan kell viselkedni otthon, ha egyedül vannak, vagy mit tegyenek, ha idegennel találkoznak.

Kísérleti jelleggel a székesfehérvári Hétpettyes óvodában mutatja be a gyermekeknek szóló bűn- és balesetmegelőzési programot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte Vörös Ferencné alezrdes.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának főelőadója elmondta, hogy hat témakörben foglalták össze a nagycsoportosoknak szóló tudnivalókat.

A program keretében az ismerkedés szabályaival, a szabályok és utasítások betartásával, az idegenekkel való találkozás szabályaival, az egyedüli otthon tartózkodás szabályaival ismertetik meg az óvodásokat, valamint hallhatnak a veszélyes játékokról és a közlekedési szabályokról is - fejtette ki Vörös Ferencné.

A rendőrség célja, hogy óvónőknek tartson képzést a tudnivalókról, így ők is megismertethetnék a programmal a gyermekeket - tette hozzá az alezrdes.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást