eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A tanároknak van a legkisebb esélyük új munkahelyre

A HVG a legkeresettebb és a legkevésbé perspektivikus diplomás foglalkozások régiónkénti térképét közli a felsőfokú végzettségűek munkaerőpiaci lehetőségeit több cikkben taglaló mellékletében. A munkaügyi központok adatai alapján készült összeállításból kiderül, hogy a legkisebb eséllyel az általános iskolai tanítók és tanárok indulnak harcba a munkahelyekért.

Általában nem számíthatnak sok jóra az óvónők, a középiskolai tanárok, a kommunikáció szakosok, az agrármérnökök és a közgazdászok sem. Keresettek viszont a több idegen nyelvet beszélő informatikusok, a gépészmérnökök és az üzletkötők, valamint a minőségbiztosítási szakemberek és a különböző projekteket műszakilag előkészíteni képes diplomások.

A Figyelő arról számol be, hogy magánszemélyek és civil szervezetek küzdenek egy élhetőbb Budapestért, miközben a hivatalok lassan ébrednek, a politikusok némelyike pedig önpromócióra használja fel a városszépítést. A hetilap közli a Szonda Ipsos felmérésnek eredményét, amely szerint 10 budapestiből kilenc úgy gondolja, hogy a fővárosi életminőség évek óta nem javult. A leginkább kritikus pontok a dugók, a parkolási helyzet és a köztisztaság. Számottevően rontja az életminőséget, hogy a közlekedési infrastruktúra az elvárható szintet sem éri el. Az emberek elégedetlenek a szociális ellátórendszerrel, és sürgetik a parkokban, aluljárókban megtelepedett hajléktalanok humánus elhelyezését.

A Heti Válasz azt írja, hogy a legnagyobb nyugati televíziók vezető hírei közé került Magyarország azzal, hogy az APEH a prostituáltak megadóztatását tervezi. Az államnak szüksége van további bevételekre, ám abból, hogy a magyar férfiak évi 125 milliárd forintot költenek szexuális szolgáltatásra, egészen másfajta következtetést is le lehetne vonni - írja a hetilap, amely rámutat, hogy a New York-i egyezmény tiltja a prostituáltak pénzéből való haszonszerzést - tehát a megadóztatásukkal az állam is kitartottá válik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×