eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz sürgeti a választási irodát

A Fidesz arra kéri az Országos Választási Irodát, hogy a hónap végéig ellenőrizze a benyújtott aláírások hitelességét, hogy minél hamarabb kitűzhessék a referendum időpontját.

A Fidesz arra kéri az Országos Választási Irodát, hogy a népszavazási kezdeményezéséhez benyújtott aláírásokat három hét alatt ellenőrizze.

Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke elmondta: így lehetőség lenne arra, hogy a parlament még az őszi ülésszakon döntsön a referendum ügyében.

A Fidesz szerdán kezdte meg népszavazási kampányát. Tarlós István, az akció irányítója a Hold utcai vásárcsarnokban összegyűlt emberek előtt azt mondta: aki semmibe veszi a referendum eredményét, az a demokrácia alapelveit söpri el.

A politikus úgy fogalmazott: a népszavazás nem rövid távú győzelemről, hanem a jövőről szól. A Fidesz és a KDNP a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezéshez már leadta a kérdésenként összegyűjtött, több mint 300 ezer aláírást tartalmazó ívet.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×