eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Sztrájk után egyeztetnének a vasutas szakszervezetek

Érdemi egyeztetést sürgetett a kormánnyal a reggeli kétórás figyelmeztető sztrájk után a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Közben a MÁV sajtófőnöke az InfoRádióban arról számolt be, hogy a sztrájk után még napközben is késésekre és járatkimaradásokra kell számítani.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban sikeresnek nevezte a szerdai megmozdulást, és közölte: ahhoz a szolgálatban lévő vasutasok több mint 95 százaléka csatlakozott, csupán a Déli pályaudvarról indult el egy szerelvény.

Gaskó István hangsúlyozta: nem ragaszkodnak a megszüntetésre kijelölt szárnyvonalak fenntartásához, ha a kormány bizonyítani tudja, hogy a helyieknek nincs szükségük az adott vasútvonalakra.

A MÁV sajtófőnöke az InfoRádióban arról számolt be, hogy a sztrájk után még napközben is késésekre és járatkimaradásokra kell számítani. Kavalecz Imre hozzátette: a közlekedés az esti, illetve a csütörtök hajnali órákra állhat helyre.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete a 38 vasúti mellékvonal tervezett megszüntetése ellen tiltakozott. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében értelmetlennek nevezte a sztrájkot, mert még sem a jövő évi menetrendről, sem pedig a 38 mellékvonal megszüntetéséről nem döntöttek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×