Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sztrájk után egyeztetnének a vasutas szakszervezetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érdemi egyeztetést sürgetett a kormánnyal a reggeli kétórás figyelmeztető sztrájk után a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Közben a MÁV sajtófőnöke az InfoRádióban arról számolt be, hogy a sztrájk után még napközben is késésekre és járatkimaradásokra kell számítani.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban sikeresnek nevezte a szerdai megmozdulást, és közölte: ahhoz a szolgálatban lévő vasutasok több mint 95 százaléka csatlakozott, csupán a Déli pályaudvarról indult el egy szerelvény.

Gaskó István hangsúlyozta: nem ragaszkodnak a megszüntetésre kijelölt szárnyvonalak fenntartásához, ha a kormány bizonyítani tudja, hogy a helyieknek nincs szükségük az adott vasútvonalakra.

A MÁV sajtófőnöke az InfoRádióban arról számolt be, hogy a sztrájk után még napközben is késésekre és járatkimaradásokra kell számítani. Kavalecz Imre hozzátette: a közlekedés az esti, illetve a csütörtök hajnali órákra állhat helyre.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete a 38 vasúti mellékvonal tervezett megszüntetése ellen tiltakozott. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében értelmetlennek nevezte a sztrájkot, mert még sem a jövő évi menetrendről, sem pedig a 38 mellékvonal megszüntetéséről nem döntöttek.