Öt-tíz százalékot dobott a MÁV-sztrájk a Volán forgalmán

Infostart
2007. november 7. 15:08
Öt-tíz százalékkal utaztak többen a vasutasok sztrájkjának napján a Volán autóbuszjáratain - mondta az InfoRádiónak a közlekedési társaság forgalomirányítási osztályvezetője. Kadlecz István közlése szerint 17 tartalék autóbuszt állítottak üzembe, de nem volt mindegyikre szükség.

A Volán készült a nagyobb utasforgalomra, hiszen a két héttel ezelőtti MÁV-sztrájk idején is a szokásosnál többen választották  a buszjáratokat - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat forgalomirányítási osztályvezetője.

Kadlecz István hozzátette: a forgalomnövekedés kisebb volt a vártnál - az átlagos szintet 5-10 százalékkal haladta meg -, így kicsit túl is biztosították magukat, hiszen nem kellett üzembe állítani minden mentesítő járatot.

A két héttel ezelőtti sztrájk idején nagyot nőtt az utasok száma Ócsa és Biatorbágy környékén, most azonban ezen a környéken kevesebben vették igénybe a Volán szolgáltatásait.

Ugyanakkor egyes távolsági járatokon, például a győrin a szokásosnál jóval többen utaztak - közölte a társaság forgalomirányítási osztályvezetője.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást