Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jogerősen 15 év börtönt kapott a magyarcsanádi lány gyilkosa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jogerősen 15 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte másodfokon szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a tizenhét éves fiút, akit egy magyarcsanádi lány meggyilkolásában mondott ki bűnösnek.

Jogerősen 15 év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a tizenhét éves fiút, aki Magyarcsanádon megerőszakolt, felgyújtott és meggyilkolt egy tizennyolc éves lányt.

Az ítélőtábla ezzel egy évvel súlyosbította a Csongrád Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, melyben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben találták bűnösnek Kurai Andrást.

A 18 éves Pénzes Henriettát tavaly július 20-án erőszakolták meg, gyújtották fel, majd hagyták magára Makó külterületén. A bűncselekmény következtében a lány testfelületének hatvan százaléka megégett.

Mentővel a szegedi egyetem bőrklinikájára vitték, ahol stabilizálták állapotát, majd még aznap mentőhelikopterrel a fővárosi Szent István Kórházba szállították, ahol az égési intenzív osztályon több operáción esett át. Az áldozatos orvosi kezelés ellenére a lány augusztus 10-én meghalt.

A rendőrség egy nappal később elrendelte az akkor 15 éves Kurai András előzetes letartóztatását, akit alaposan gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetésével.