Így razziáznak majd a rendőrök a jövőben - nézze meg!

Infostart
2007. november 7. 05:47
Új rendszert kap a rendőrség, amely nem csak a képet, hanem a hangot is rögzíti majd. A hatóság ezzel a vesztegetéseknek szeretné elejét venni, a rendőrök pedig ezentúl a jelenleginél erősebb bizonyítékkal rendelkeznek majd a szabálysértésekről.

A főváros utcáin kamerákkal felszerelt rendőrautók járnak, melyek folyamatosan rögzítik a forgalmat, így természetesen a szabálysértéseket is - mondta az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság forgalombiztonsági osztályának vezetője.

A kamera az eddigiekkel ellentétben ráadásul éjszaka is megfelelő színvonalú képeket készít. Ráadásul az autóban ülő rendőrökön mikrofon van, amely az igazoltatott ember és a rendőr közötti beszélgetést örökíti meg - tette hozzá Kázsmér Tamás.

A mikrofont a járőr nem tudja kikapcsolni, arra csak a szolgálat végén a felettese képes - mondta el a BRFK forgalombiztonsági osztályának vezetője.

A szabálytalankodóknak jó hír, hogy a rendszert egyelőre csak tesztelik, így egyelőre csupán tíz budapesti rendőrautóban használják. Mivel azonban a rendszer külföldön már bevált, így valószínűleg a magyar rendőrség is többet beszerez majd az eszközből.