eur:
393.32
usd:
367.76
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Egy panasz nem panasz a BKV-nál

Az ellenőrök és biztonsági őrök viselkedésére is vonatkozó etikai kódexet készített a BKV. Ha bebizonyosodik egy ellenőrről, hogy az idegei nem bírják a konfliktushelyzeteket, először jutalommegvonással sújtják, a negyedik-ötödik panasz után pedig megválnak tőle.

Egy ekkora cégnek szüksége van etikai kódexre, amely szabályozza a dolgozók, beosztottak és a vezetés viselkedési normáit is - mondta az InfoRádiónak a BKV kommunikációs igazgatója.

Regőczi Miklós közölte: a fővárosiakat nem az érdekli legjobban, hogy az ellenőröknek és a biztonsági őröknek milyen előírásoknak kell megfelelniük, amikor ellenőrzik a jegyeket, bérleteket, hanem az, hogy mindenki megfizesse az utazás költségét.

Hozzátette: a bliccelők többsége konfliktusba kerül az ellenőrökkel, amikor azok megpróbálják megakadályozni a lopásban.

Ilyen konfliktushelyzetben - magyarázta a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója - az ellenőrnek udvariasan, de határozottan kell végeznie a dolgát, úgy, hogy az a többi utast ne zavarja, emellett lehetőleg értesse meg a bliccelővel, hogy ilyet nem lehet csinálni.

A BKV ellenőrei naponta körülbelül háromezer bliccelőt kapnak el, az ilyen eseteknek csupán egy százalékában alakul ki olyan konfliktus, amely után az utas panaszt tesz - fűzte hozzá Regőczi Miklós.

A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója kijelentette: minden olyan dolgozójukat, aki hibázik, és ez be is bizonyosodik, először általában jutalommegvonással sújtják, ha pedig a probléma ismétlődik, megválnak tőle.

A BKV-nál az "egy panasz nem panasz" elv érvényesül, ha azonban valamelyik munkatárssal kapcsolatban már négy-öt panasz érkezik, az már jelzi, hogy minden bizonnyal ő is hibás - mondta Regőczi Miklós.

A cég etikai kódexe a jövő héten kerül a felügyelőbizottság elé, hamarosan pedig a BKV honlapján az utasok számára is elérhető lesz - tájékoztatott a kommunikációs igazgató.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×