Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szerda reggel ismét vasutassztrájk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyetlen vonat sem közlekedik a vasutas érdekképviseletek szerda reggel 6 és 8 óra között tartandó sztrájkja idején - mondta el az InfoRádiónak a Vasutasok Szakszervezete elnöke.

Simon Dezső közölte: azután döntöttek erről, hogy az utolsó, kedd esti egyeztetésen sem tudtak megállapodni a MÁV képviselőivel a demonstráció idején teljesítendő elégséges szolgáltatásról.

Korábban a vasúttársaság azt közölte: nem tartják elegendőnek azt a járatszámot, amelynek indítására az érdekképviseletek javaslatot tettek.

Simon Dezső a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal folytatott megbeszélésekrők azt mondta: érdemi egyeztetés helyett a tárca levelezni akart a szárnyvonalak esetleges bezárásáról, ez pedig elfogadhatatlan számukra.

A szakszervezeti vezető hozzátette: a korábban elküldött észrevételeikre sem kaptak választ. Szólt arról is, hogy a harmincnyolc mellékvonal felszámolása - számításaik szerint - kétezer ember munkahelyét veszélyezteti. A munkabeszüntetéshez a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is csatlakozott.

A mozdonyvezetők október 25-i, kétórás figyelmeztető sztrájkja több mint hatszáz járatot, és két-háromszázezer embert érintett közvetlenül. A menetrendszerinti forgalom csak késő estére állt helyre.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára korábban a munkabeszüntetés elhalasztására kérte a szakszervezeteket. Garamhegyi Ábel hangsúlyozta: még nincs döntés a vasúti szárnyvonalak megszüntetéséről.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ