Kötelező: duplájára nőtt a váltást tervezők aránya

Infostart
2007. november 6. 06:00
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezők több mint 20 százaléka tervezi, hogy az idén biztosítót vált - derül ki a GfK Hungária előrejelzéséből.

Meglehetősen sokan vannak, akik idén biztosítóváltást terveznek: a pontos arányt nehéz megbecsülni, hiszen az nagyban függ a társaságok ajánlataitól, ebben az évben azonban mindenképpen többen akarnak más céggel szerződni, mint tavaly - mondta az InfoRádiónak a Gfk Hungária Piackutató cégvezetője.

A jelenleg kötelező biztosítással rendelkezők több mint 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosítóváltást tervez, tavaly 10,7 százalékuk kötött a korábbi helyett más céggel szerződést - közölte Bacher János.

Hozzátette: nagyon árérzékeny a piac, a megkérdezettek négyötöde kizárólag az árat tartja szem előtt, amikor választ, a többiek pedig azért váltanak biztosítót, mert rossz tapasztalataik voltak, vagy elégedetlenek.

Azok, akik rendelkeznek internet-hozzáféréssel, elsősorban a világhálón megtalálható összehasonlító oldalakon keresztül, akik pedig nem, azok az nyomtatott sajtóban közölt tarifatáblázatokból próbálnak tájékozódni az ajánlatokról - mondta a GfK Hungária Piackutató cégvezetője.

Biztosításközvetítő cégek segítségét ez utóbbi csoport is ritkán vesz igénybe - közölte Bacher János.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást