eur:
394.89
usd:
371.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Fidesz: újabb korrupciós ügy szálai vezetnek Gyurcsányhoz

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormányfő és az MSZP más vezető politikusai is tudtak a kőbányai szocialisták korrupciós pártszervezéséről.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, hogy Kaszab Csaba kőbányai szocialista frakcióvezető elsőfokú bírósági ítéletével és lemondásával még nem fejeződött be a kőbányai korrupciós botrány, ugyanis ez csak a "jéghegy csúcsa". Hozzátette, hogy százával voltak hasonló ügyek.

Révész Máriusz bemutatta az elégedetlen helyi szocialisták Gyurcsány Ferencnek címzett 2005 márciusi e-mailjét és a Hiller Istvánnak 2004 végén és 2005 elején küldött leveleket, amelyekben a helyzet megoldását kérik a pártvezetéstől.

Ez bizonyítja, hogy az MSZP legfelső szintjén mindent tudtak a kőbányai szervezetben zajló kétes ügyekről, mégsem tettek semmit - közölte Révész Máriusz.

A fideszes politikus hozzátette: Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy hiba lenne, ha miniszterelnökként az ilyen ügyekben bárki oldalára állna, Lamperth Mónika miniszter pedig egy másik válaszlevélben csupán annyit írt, hogy legközelebbi kongresszusig remélhetőleg rendeződik a tagfelvétel körül keletkezett alapszabályi probléma.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a dokumentumokat az elégedetlen kőbányai szocialista képviselők juttatták el a Fideszhez, miután már nem láttak más lehetőséget.

Első fokon bűnös

Kaszab Csaba volt szocialista alpolgármestert a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében.

A testület két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint vagyoni előny megfizetésére kötelezte.

Két éve, szeptember végén tartottak házkutatást a kőbányai polgármesteri hivatalban, akkor a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal iratokat foglalt le.

Az egyik internetes portál akkor azt írta, hogy az ügy hátterében fiktív épület-felújítások álltak, és az el nem végzett munkák után számlákat állítottak ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×