eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz nem támogatja saját képviselői fizetésének emelését

A Fidesz elutasítja az országgyűlési képviselők fizetésének megháromszorozását. A párt elnöke szerint ez nem elfogadható, miközben a kormány csökkenti a lakosság reálbérét.

A Fidesz elnöke szerint pártja csak olyan döntés meghozatalához járul hozzá a parlamentben, amely a következő kormány erkölcsiségét nem kérdőjelezi meg. Orbán Viktor azt mondta, hogy elutasítják az országgyűlési képviselők fizetésének háromszorosára emelését.

A kormány felemelheti tagjai fizetését, de a Fidesz a saját képviselőinek fizetésemelése ellen szavaz a szociális válság miatt - fogalmazott a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a Fidesz oktatási tanácsának ülésén.

Orbán Viktor szerint jelenleg oktatásellenes politika folyik Magyarországon, emellett az egészségügyet és a megélhetést nevezte olyan területeknek, amelyeken romlás figyelhető meg. Ez pedig a növekvő munkanélküliséggel együtt jelenti az általános szociális válságot.

A jövő évi költségvetés a gyermekektől veszi el a legtöbbet

Ilyenkor az oktatási intézményeket zömében fenntartó ellenzéki irányítású önkormányzatoknak háromszoros felelőssége van. A Fidesz programja ezért a legfontosabbnak azt tartja, hogy mindenki saját településén végezhesse el az általános iskola első négy osztályát.

Orbán Viktor rámutatott: a magyar államnak az a dolga, hogy a oktatás révén mindenkinek megteremtse az előbbre jutást. Nem tartotta elfogadhatónak, hogy a oktatási intézmények ne tudják elvégezni társadalmi feladatukat.

A szakképzést a Fidesz elnöke a romakérdés megoldásával is összefüggésbe hozta, majd közölte: a szakképzési rendszer átalakításába a kamarákat is be kell vonni. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: miden magyar érdeke, hogy nemzete tanultabb legyen, ezért a Fidesz kormányra kerülése esetén azonnal eltörli a tandíjat.

A Fidesz oktatáspolitikusa és egyben alelnöke arról beszélt, hogy a kormány konvergencia-programja mintegy 160 milliárd forintot von ki a közoktatástól. Pokorni Zoltán szerint a jövő évi költségvetés a gyermekektől veszi el a legtöbbet. Nem csak a pénzt, hanem a lehetőséget és a jövőbe vetett hitet is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×