Visszakapta a hárommiliós bírságot a hódmezővásárhelyi kórház

Infostart
2007. november 5. 12:09
Visszakapta az Egészségbiztosítási Felügyelettől a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház azt a hárommillió forintos bírságot, amellyel egy mindszenti beteg halála miatt sújtották a dél-alföldi város egészségügyi intézményét - értesült az InfoRádió.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet visszafizette azt a hárommilió forintos bírságot a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórháznak, amelyet egy beteg halála miatt róttak ki a dél-alföldi város intézményére.

Egy 67 éves férfi április 6-án Szentes felé félúton egy mentőautóban hunyt el, miután a hódmezővásárhelyi kórház ügyeletes orvosa ellátás nélkül továbbküldte a területileg illetékes szentesi kórházba.

A vizsgálat megállapította, hogy a kórház mulasztása is közrejátszhatott a beteg halálában.

Az intézmény azonban nem ismerte el a vétkességét, és fellebbezése nyomán a bíróság felfüggesztette az Egészségbiztosítási Felügyelet határozatának végrehajtását.

Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház főigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a rekord összegű bírság már visszaérkezett az intézmény számlájára.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke elmondta: a szervezet nem másította meg elmarasztaló határozatát, a bíróság pedig csupán arról döntött, hogy amíg az ügy jogerősen le nem zárul, addig a pénznek vissza kell kerülnie a kórházhoz.

Később majd a bíróság határozatának megfelelően kell vagy nem kell megfizetnie a bírságot a hódmezővásárhelyi intézménynek - tette hozzá Kovácsy Zsombor, aki közölte: a kamatokat nem utalták vissza a kórháznak, ez a pénz a hatóságnál maradt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást